Image Image
 
איכות חיים
קצת על חלב הדפס דואל
נכתב על ידי משה ברלב   
milk1רובנו גדלנו על האמונה שמוצרי חלב עשירים מאד בסידן ויש להרבות בצריכתם, אך מסתבר שתהליך הפסטור הופך את הסידן בהם לאנאורגני, מה שמקשה יותר על ספיגתו בגוף. כמו כן הם גם עשירים בחלבונים, מה שיגרום להפרשת סידן מהגוף. בניגוד לדעה הרווחת, חלב ומוצריו אינם עשירים כ"כ בסידן, ישנם מזונות מהצומח העשירים בהרבה יותר מהם בתכולת סידן. במוצרי החלב, כמו בכל המוצרים מהחי, קיים מאזן סידן- זרחן בעייתי לעניין זה, מאחר ואחוז הזרחן גבוה יותר מזה הרצוי בכדי לאפשר לגוף להטמיע את הסידן בגוף אחוז גבוה של זרחן אומר גם שהגוף מוציא מתוכו את הסידן ועל כן זה "מתבזבז".
<!--[endif]-->

milkחלב פרה מתאים לעגלים לא לבני אדם - מבחינת הרכב החלב, שעור החלבון בחלב פרה, 15%, מותאם לעגל, אשר מכפיל את משקלו תוך 45 יום,

בעוד שבחלב אם שעור החלבון הוא 5%-7%  מותאם לתינוק אשר מכפיל את משקלו בתוך 180יום.

בנוסף, החלבון העיקרי בחלב הפרה הוא קזאין, וכמותו גבוהה בחלב-פרה פי עשרים

מאשר בחלב אם. הקזאין קשה מאד לעיכול ולפירוק, ונוכחותו גורמת להחלשת המערכת החיסונית של הגוף, ולאלרגיות שונות.

צילום: OG_Vision

רגישות לחלב כתוצאה מהרגישות לקזאין הינה תופעה נפוצה מאד, וגורמת לעייפות

ולבעיות התנהגותיות. צריכת מוצרי חלב קשורה למשל להופעה של נזלת, צינון, ברונכיט, זיהומי אוזניים, משקל יתר, הפרעות במעיים, ובעיות עור שונות. בנוסף, צריכת חלב מחמירה סימפטומים של אסטמה והפרעות נשימה. היות שהגורם הבעייתי בחלב אינו השומן אלא החלבון, הרי שחלב דל-שומן אינו פתרון.

בראיה הסינית כל האמור מעלה מסתכם למושג של ליחה,  חלב ומוצריו הוא אחד מ 3 הגורמים עיקרים (יחד עם סוכר וקמח לבן) ליצירת ליחה בגוף יצרית ליחה וצבירת בגוף היא אם כל המחלות.

צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 2631

תגובות (1)
RSS לתגובות
1. 01-09-2008 09:13
לסינים אין אנזים לפירוק החלב
אחרי הינקות, כך שברוב העולם לא משתמשים בו (אלא ביוגורט), אבל במערב השתמשו בו לאורך הדורות, ולדעתי זה אומר שיש בו תועלת, גם אם לא לכל אחד ולא בכל מצב גופני.
רשומים
esty

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >