Image Image
 
מה אוכלים היום?
הקופסא שבתיק הדפס דואל
נכתב על ידי ורד לב   
food21מהרגע שהילדים שלי מתחילים לאכול אני תמיד דואגת שתהיה לי קופסא בתיק עם משהו לנשנש על הדרך.
שהרי אני יכולה בקלות למצוא את עצמי כמה שעות מחוץ לבית עם תינוק שלא רוצה עכשיו רק לינוק, אלא רוצה משהו ממשי לנגוס בו.
עם הגדולה זה התחיל אצלי מאוחר מדיי, מודה, לקח לי זמן להבין את זה. עם הקטנצ'יק זה התחיל דיי מהר, מהרגע שהתחיל לאכול והיה ברור שהוא לא יסלח לי אם לא יאכל משהו מדיי פעם.

עם הגדולה זו הייתה קופסא קטנה וחמודה, עכשיו זו אריזה של משהו שהיה בבית (טחינה אורגנית! ? ). לא משנה מהי הקופסא הזו, היא תמיד צריכה להיות אתנו, כי חס וחלילה אם נשכח אותה.
food2אז מה אפשר לשים בקופסא?
? פירות יבשים: 2 משמשים ו-2 דבלים (מאד ממליצה על אורגני, אין הרבה הבדל במחיר כאן ויש הבדל עצום באיכות) יכולים להספיק להרבה זמן. כל פעם אני חותכת חתיכה קטנה ונותנת לו בפה.
מתאים במיוחד בנסיעות, במנשא, בעגלה, בסופר, בדואר, ברכבת. כשאי אפשר לתת משהו רציני יותר והם בכ"ז רוצים משהו.
לפעמים אני נותנת לו להחזיק את המשמש בעצמו וזה משחק נפלא. משהו גם נכנס לפה בדרך... כך נרוויח שעשוע וערך תזונתי גבוה (תכולת ברזל, סידן ושאר מינרלים גבוהה).
? פרי טרי. טוב, את זה לא צריך להסביר. זה טעים ועסיסי, משתנה מעונה לעונה ובעל תכולת ויטמינים גבוהה.
? כמה חתיכות ירקות מבושלים. לא חייבים גרבר! אפשר להכין לבד, במיוחד אם יודעים מראש שזה סיבוב קצר.
? זיתים. לא יודעת איך זה אצלכם, הילדים שלי בד"כ מאד אוהבים זיתים וחמוצים בכלל. הטעם הכ"כ שונה הזה פשוט תופס אותם. אז בטח שלא לתת עם החרצן, יש להוציא אותו, או לתת חתיכות קטנות. תנסו ותראו.
 
צילום: fishmonk

בגיל קצת יותר מבוגר אפשר גם:
? חומוסים מבושלים. אחלה חטיף לדרך, שהוא גם מקור טוב לחלבון, סיבים, מינרלים. אפשר גם לנסות שעועיות, תורמוסים, פול.
? פריכיות מאורז מלא, או חטיפים מחיטה מלאה/ אורז מלא. מכירים את הבייגלה מחיטה מלאה? להיט! ויש גם שלווה ואורז תפוח. הם בד"כ ממותקים בצורה עדינה וידידותית. אלטרנטיבה למצעד חטיפי הסוכר למיניהם.

קופסא עם מזונות יבשים אני דואגת "לתדלק" מדיי כמה ימים. לרענן, לוודא שלא נרקבו שם דברים, לשטוף ולחדש. בקופסאות "רטובות" כדאי לטפל בתדירות גבוהה יותר.

אתם מוזמנים להציע רעיונות בקופסא נוספים 
ודיר באלאק, אל תאבדו אותה!
 
ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הריון בראי הרפואה המשלימה" http://beok.msn.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=45 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה

צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1374

תגובות (1)
RSS לתגובות
1. 01-06-2008 10:54
מאפים...
אצלנו הילדים בבית עסוקים מכדי לאכול בכל הלב, ובאוטו תמיד רוצים משהו. 
עוגיות, בייגלה, בורקס וכאלה- הכי טעים לכולם. (נכון, פחות בריא מהרעיונות במאמר... אבל עושים מה שיכולים :) )
רשומים
esty

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >