Image Image
 
מה אוכלים היום?
מג'דרה על בסיס בורגול הדפס דואל
נכתב על ידי ורד לב   
rice1מג'דרה הוא מאכל בסיסי מזין ביותר וקל מאד להכנה.
המג'דרה הקלאסית היא שילוב של אורז ועדשים, אך יש עדות בהן מכינים שילוב של בורגול (חיטה גרוסה) ועדשים.
אני ממליצה, כמובן, על בורגול מחיטה מלאה לשיפור הערך התזונתי, השובע והטעם.


חומרים

1/2 כוס בורגול מחיטה מלאה
1/2 כוס עדשים ירוקים/ חומים (יכולים להיות מושרים לילה קודם)
בצל גדול קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
2 כוסות מים

riceאופן ההכנה

מטגנים בשמן זית את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום לעוד כחצי דקה.
מוסיפים את הבורגול והעדשים ומערבבים.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מקטינים את האש ומבשלים עד שהמים נספגים והמג'דרה מוכנה.
אפשר לתבל במלח, פלפל.

אפשר להגיש עם ירקות טריים חתוכים, טחינה וחמוצים, או עם סלט ירוק גדול עשיר בעלים ונבטים.

הערות

זוהי מג'דרה בסיסית ביותר.
אפשר להחליף את הבורגול באורז/ קינואה/ דוחן/ גריסים וכו' ואף לשלב.
אפשר להחליף את העדשים בסוגים אחרים של עדשים ואף בקטניות שונות.
אפשר להוסיף ירקות לבישול.
אחרי שהמג'דרה מוכנה אפשר להוסיף עלים ירוקים קצוצים או פסטו.
אפשר לזרות אגוזים וזרעים לא קלויים מעל.

בתאבון.
 

ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה  


צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1704

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >