Image Image
 
מסעדת גאיה הדפס דואל
נכתב על ידי שחר איתן   

גאיה היא מסעדת הבית שלנו, אנו גרים בבנימינה והיציאה הכי פשוטה כשרוצים לאכול זה לגאיה. שם גיא השף מכיר אותנו, תמיד מקבלים צ`ופר קטן וכאשר מתאכזבים ממנה (וזה קורה לעיתים), באים לגיא למטבח ומעבירים ביקורת (תמיד פתוח).

 לאחר שבאחד מימי שישי האחרונים רצינו לבוא ולא היה מקום (לא לשבת ולא על הבר), הפעם הזמנו מקום מראש והגענו, אנחנו, זוג חברים לא אכלנים וחברה איטלקיה שהגיעה לביקור בארץ. מכיוון שאירחנו 4 ילדים בבית (שניים מהם לא ישנו בביתם ולא הכירו את הבייביסיטר), גאיה היתה הפיתרון האולטימטיבי, הזמן בין הטלפון מהבייביסיטר ועד שנציג ההורים יהיה בבית הוא קצר ביותר.
 
גאיה השיקו תפריט חורף, מנות ראשונות בעשרים ומשהו ומנות עיקריות החל מ-49. סה"כ נשמע מצויין. היה גם מבצע על יין מד-בלנד של אמפורה שאותו לקחנו.
 
הזמנו:
כיסוני סלק ממולאים בגבינת סנט-מור - לדעתי המנה המקורית והטובה ביותר מבין הראשונות.
קלמרי פתוש - קלמרי צרוב בגריל עם רוטב לימון לחובבי הקלמרי בלבד, אני לא התלהבתי, אבל איטלינו אמרה שהיה מצויין.
שרימפס בטקילה וליים - מממ, לנגב את הרוטב בסוף עם הלחם ואח"כ ללקק את האצבעות. מעולה.
מרק כרובית - נו טוב...
 
עיקריות:
אוסובוקו ברוטב יין וארטישוק ירושלמי - נמס בפה, היה מצויין
סטייק פילה ברוטב יין על מצע אנדיב (99 ש"ח) - הבשר היה מעולה (!) ולכן לא התלוננתי כאשר הגיע רייר במקום מדיום, פשוט התאים לו להישאר כזה. הוגש יחד עם פירה, האנדיב לא היה משהו. אני לא מחובבי הז`אנר.
עוף ביין אדום וערמונים - האיטלקיה מאוד אהבה. אני מסכים.
רביולי גבינת עיזים ברוטב עגבניות ופלפלים - הזוג לא ממש התלהב.
 
קינוחים:
לא הצד החזק של גאיה במיוחד שמוס החלבה על הקדאיף אזל. לקחנו קראנץ` פסיפלורה ועוגת שוקולד ששניהם היו טובים.
 
יין - מד-בלנד של אמפורה (60 ש"ח עם קופון), יין נחמד, לא מותיר את חותמו על החיך יותר מדי.
 
היה ערב נחמד ונעים, יצאנו בסכום סביר של 480 ש"ח ל-5 (לא כולם אכלו מנות ראשונות ועיקריות)
 
גאיה בבנימינה, מקום נחמד וטעים, כיף שהוא קיים בסביבה.
תהנו,
שחר

צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 2201

תגובות (1)
RSS לתגובות
1. 22-12-2011 08:31
גאיה גם עבורנו היא מסעדת \"השכונה\" ולכן היה אך טבעי שביום שבת שלפני כשלושה שבועות, לאחר טיול נחמד בטבע נבוא לשם לשבור רעב. 
הגענו שני בוגרים, מתבגרת ושתיים קטנות. 
המנות הגיעו בתפזורות: כול אחת בזמנה היא, ללא קשר אחת לשניה או לתאום בין הסועדים - כל שבכול זמן נתון חלק מאיתנו עסוק היה בלאכול וחלק אחר היה עסוק בלהמתין לאוכל. כן, התפזורת הייתה גם בזמנים שהמנה העיקרית הגיעה לבין הזמן שלקח למנת הצד שלה (שם מתעקשים משום מה להגיש בנפרד בקעריות קטנות) להגיע.  
מעבר לכך: המולים שהגיעו (בכמות לגמרי לא נדיבה!) היו ברובם מיובשים ומצומקים... גם הרביולי היה במנה מדודה - 12-15 כיסונים קטנים. ממש מנות קמצנויות ובעלויות מפוצצות. 
אך את השיא של השיאים שברה מנת הפתיחה של אחד מאיתנו שהייתה אותם כיסוני סלק שהוזכרו מעלה - כ- 40 ש\"ח על שתי פרוסות סלק בעובי של כחצי סנטימטר שבהם \"מוחבאים\" שני כפתורי גבינת סנט מור.  
גם אנחנו יצאנו עם \"נזק\" של כ- 500 ש\"ח (עבור שלוש מנות פתיחה, שתי מנות ילדים, שלוש מנות עקריות ושתייה קלה) ועם תחושה של פראיירים גדולים על כך ששילמנו ממיטב כספנו וקבלנו בעיקר דוגמיות של אוכל, לא הצלחנו לנהל ארוחה נעימה לאור חוסר התאום בהגשה ומעל לכול - עדיין רעבים! 
לגאיה אנחנו לא נחזור - חשבו על זה גם אתם.
רשומים
SR27

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
הבא >