Image Image
 
כל הפוסטים בבלוג
אוכלים אצל הגילים הדפס דואל
נכתב על ידי שחר איתן   
טוב, לא ממש מסעדה, אבל בכל זאת אוכל טוב...
 
את הגילים הכרנו יחסית לא מזמן דרך הילדים, הזאטוטים בני ה-4 התקרבו, אחר כך בני השנתיים ובהמשך אלה עם התפיסה הכי איטית, המבוגרים, כלומר אנחנו... נדלג על ההיסטוריה ונגיע לארוחה...
 
הבייביסיטר הגיעה לבית ישן, גם לה וגם לנו זה עשה טוב, הילדים היו גמורים. מעמיסים את הקינוח ועושים פעמינו לבית של הגילים בהליכה. 3 דקות ואנחנו שם רק כדי לגלות ששכחנו את היין... אני רץ חזרה, מוצא פלאם קלאסיקו במקרר היינות, נושא תפילה חרישית שהארוחה תהיה שווה את היין ורץ לגילים חזרה... מתחילים...
 
שיחת חולין קצרה... נו רעבים פה... ראשונות:
פטריות ממולאות באגוזים, פטריות ממולאות בגבינה, ברוקולי מאודה עם שקדים מטוגנים קלות, לחם טרי תוצרת בית... ממממ, מתענגים מהעדינות של הפטריות, מהרעננות של הברוקולי (לא מאודה מדי, בדיוק במידה הנכונה) ומהליווי של הגינס (כן, הפלאם מחכה...).
הסלטים: עגבניות שרי וסלט ירקות גדול (אבל קצוץ דק)...
 
אכלנו הרבה מדי מהראשונות, אני די מוכן להמשיך אבל הרוב קובע, מחכים קצת... בינתיים הפלאם נמזג, תענוג, יין נפלא עם טעם עמוק שנשאר בפה הרבה אחרי שהנוזל עשה דרכו במורד הדרך לקיבה...
 
עיקריות:
גולש מבשר טלה שבושל בגינס (כן, הבירה) - סוף סוף סוף הדרך, הבשר חתוך קטן יחסית, התרכך לדרגת נמס בפה במהלך הבישול, על אף ששחה ברוטב העשיר (גזר, בצל) עדיין שמר על טעם הטלה.
עוף בקארי - הזוג המארח ששהה קצת במדינות המזרח היטיב ללמוד שם את הדברים החשובים, בין היתר את השימוש בקארי ובשאר תערובות תבלינים סודיות שמשאירות טעם נפלא. את הרוטב ניגבנו עד הטיפה האחרונה...
שתי המנות הוגשו עם תוספת כיפת אורז לבן.
 
חייכתי, הפלאם לא בוזבז לשוא,,, קצת הצטערתי שזה לא היה הספיישל רזרב...
 
עוברים לסלון, עוד שיחת חולין ואחריה הקינוח שלי, זה שבשבילו נסעתי פעמיים לקניון הקרוב, שתמיד עושה רושם אבל קל להכנה ודורש פירומניות מסויימת... קרם ברולה.
 
איך מכינים:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
לסיר קטן שופכים שתי כוסות חלב, שני מיכלי שמנת מתוקה (30%) ושני תרמילי וניל שמנמנים... מביאים לרתיחה. מסירים מהאש. את תרמילי הוניל חוצים ובעזרת כפית מוציאים את התוכן ומחזירים לחלב החם, מערבבים היטב!. את התרמילים זורקים.
בינתיים מקציפים 10 חלמונים (הצהוב של הביצה) וכוס סוכר עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח (5-8 דקות תלוי במיקסר).
מוזגים בעדינות את החלב החם לתוך קציפת הביצים תוך עירבוב רצוף...
מוזגים ל-6 צלחות הגשה אישיות (הוניל צולל למטה, אז ממשיכים לערבב כדי שלכולם הקרם יהיה מנוקד בגרגירי הוניל הזעירים), אותן שמים בתבנית אפייה, ממלאים בתוכה מים ומכניסים לתנור ל-50-60 דקות, עד שהקרם מעט יתקשה.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט, עיטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות.
לפני ההגשה בוזקים סוכר חום על הקרם ובעזרת מבער קטן שורפים אותו עד שמריחים ריח עדין של קרמל. מגישים מייד.
 
עם הקינוח, הגיע התה.
 
היה מצויין, גם האוכל וגם החברה, שילמנו 100 שקל (25 לשעה).
 
לסיכום... אל תזלזלו בטעם של ילדים בני 4 שכרגע אוהבים פתיתים ונקניקיות... ייתכן שהם ידאגו לחוויה הקולינרית הבאה שלכם...
טוב, לא ממש מסעדה, אבל בכל זאת אוכל טוב...
 
את הגילים הכרנו יחסית לא מזמן דרך הילדים, הזאטוטים בני ה-4 התקרבו, אחר כך בני השנתיים ובהמשך אלה עם התפיסה הכי איטית, המבוגרים, כלומר אנחנו... נדלג על ההיסטוריה ונגיע לארוחה...
 
הבייביסיטר הגיעה לבית ישן, גם לה וגם לנו זה עשה טוב, הילדים היו גמורים. מעמיסים את הקינוח ועושים פעמינו לבית של הגילים בהליכה. 3 דקות ואנחנו שם רק כדי לגלות ששכחנו את היין... אני רץ חזרה, מוצא פלאם קלאסיקו במקרר היינות, נושא תפילה חרישית שהארוחה תהיה שווה את היין ורץ לגילים חזרה... מתחילים...
 
שיחת חולין קצרה... נו רעבים פה... ראשונות:
פטריות ממולאות באגוזים, פטריות ממולאות בגבינה, ברוקולי מאודה עם שקדים מטוגנים קלות, לחם טרי תוצרת בית... ממממ, מתענגים מהעדינות של הפטריות, מהרעננות של הברוקולי (לא מאודה מדי, בדיוק במידה הנכונה) ומהליווי של הגינס (כן, הפלאם מחכה...).
הסלטים: עגבניות שרי וסלט ירקות גדול (אבל קצוץ דק)...
 
אכלנו הרבה מדי מהראשונות, אני די מוכן להמשיך אבל הרוב קובע, מחכים קצת... בינתיים הפלאם נמזג, תענוג, יין נפלא עם טעם עמוק שנשאר בפה הרבה אחרי שהנוזל עשה דרכו במורד הדרך לקיבה...
 
עיקריות:
גולש מבשר טלה שבושל בגינס (כן, הבירה) - סוף סוף סוף הדרך, הבשר חתוך קטן יחסית, התרכך לדרגת נמס בפה במהלך הבישול, על אף ששחה ברוטב העשיר (גזר, בצל) עדיין שמר על טעם הטלה.
עוף בקארי - הזוג המארח ששהה קצת במדינות המזרח היטיב ללמוד שם את הדברים החשובים, בין היתר את השימוש בקארי ובשאר תערובות תבלינים סודיות שמשאירות טעם נפלא. את הרוטב ניגבנו עד הטיפה האחרונה...
שתי המנות הוגשו עם תוספת כיפת אורז לבן.
 
חייכתי, הפלאם לא בוזבז לשוא,,, קצת הצטערתי שזה לא היה הספיישל רזרב...
 
עוברים לסלון, עוד שיחת חולין ואחריה הקינוח שלי, זה שבשבילו נסעתי פעמיים לקניון הקרוב, שתמיד עושה רושם אבל קל להכנה ודורש פירומניות מסויימת... קרם ברולה.
 
איך מכינים:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
לסיר קטן שופכים שתי כוסות חלב, שני מיכלי שמנת מתוקה (30%) ושני תרמילי וניל שמנמנים... מביאים לרתיחה. מסירים מהאש. את תרמילי הוניל חוצים ובעזרת כפית מוציאים את התוכן ומחזירים לחלב החם, מערבבים היטב!. את התרמילים זורקים.
בינתיים מקציפים 10 חלמונים (הצהוב של הביצה) וכוס סוכר עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח (5-8 דקות תלוי במיקסר).
מוזגים בעדינות את החלב החם לתוך קציפת הביצים תוך עירבוב רצוף...
מוזגים ל-6 צלחות הגשה אישיות (הוניל צולל למטה, אז ממשיכים לערבב כדי שלכולם הקרם יהיה מנוקד בגרגירי הוניל הזעירים), אותן שמים בתבנית אפייה, ממלאים בתוכה מים ומכניסים לתנור ל-50-60 דקות, עד שהקרם מעט יתקשה.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט, עיטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות.
לפני ההגשה בוזקים סוכר חום על הקרם ובעזרת מבער קטן שורפים אותו עד שמריחים ריח עדין של קרמל. מגישים מייד.
 
עם הקינוח, הגיע התה.
 
היה מצויין, גם האוכל וגם החברה, שילמנו 100 שקל (25 לשעה).
 
לסיכום... אל תזלזלו בטעם של ילדים בני 4 שכרגע אוהבים פתיתים ונקניקיות... ייתכן שהם ידאגו לחוויה הקולינרית הבאה שלכם...


צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1371

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >