Image Image
 
מדריך נבטים והיתרונות הבריאותיים הדפס דואל
נכתב על ידי רלנגברג   
641422_fresh_food_31קסם הנבטים, יתרונותיהם הרבים לגוף ולבריאותו.
ממליצה בחום לאמץ אותם בסלטים ובכריכים לכם ולילדים.
בהמשך מתכון לסלט בריא וטעים להפליא!

איך קרה שהגבעולים העדינים הירוקים האלה השתלטו על מדפי הסופרמרקט וקערות הסלט, מה בדיוק עושים איתם ולמה זה טוב לנו.

כשהיינו בגן, היינו עוטפים שעועית או חומוס או עדשים בתוך צמר גפן לח, ומקווים שכשנחזור הביתה למחרת, יקבל את פנינו גבעול ירוק, חלפו שנים, ופתאום הגבעול הירוק הזה הפך ליקיר הסופרמרקטים. הנבטים הם הלהיט החדש בתחום מזון הבריאות.

אז מה זה בעצם נבטים?- אלה פשוט קטניות, גרעין או זרע שהוציאו שורש, גבעול ועלים בעקבות תהליך הנבטה מבוקר. אז מה יוצא לנו מזה? שלושה דברים:

1.ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים.

2.במהלך ההנבטה כמות הוויטמינים שבזרע או בגרעין מכפילה את עצמה במאות אחוזים (!), ואם זה לא מספיק, נוספים להם עוד ויטמינים, כמו ויטמין C.

3.הנבטים מכילים את הערכים התזונתיים הגבוהים והמשובחים ביותר. חוץ משפע האנזימים שכבר מנינו, הם מכילים גם חומצות אמינו (חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי - בעיה קשה לצמחונים!), פחמימות, שומנים, ויטמינים ומינרלים, וכמובן כמות מכובדת ביותר של סיבים, המסייעים לתהליך העיכול וגורמים לתחושת שובע.

641422_fresh_food_3תהליך ההנבטה אינו מסובך, ואפשר לבצע אותו גם בבית. עם זאת, הוא דורש תשומת לב והקפדה, שכן הנבטים הם צמחים עדינים והם עלולים להירקב ולהתקלקל במהירות. וכאמור - אפשר להשיג היום שפע של סוגי נבטים טריים במחירים נוחים, שחוסכים את הטרחה. למי שבכל זאת רוצה ליהנות ממגוון נבטים טריים תוצרת בית.

צילום: ngould

המדריך למנביט המתחיל

1. משרים את הזרעים, הגרעינים או הקטניות בקערת מים למשך הלילה. למחרת שוטפים היטב ומעבירים לכלי מתאים עם מצע של מים או אדמה לחה: מסננת גדולה, ארגז קלקר, או כל כלי עם מכסה שאינו אטום לאוויר ומאפשר ניקוז למים. מציבים את הכלי במקום מוצל ומאוורר.

2. מחכים 24 שעות עד עשרה ימים (תלוי בסוג הנבט - שאלו בחנות הטבע). אם מדובר בזמן הנבטה ממושך, מוסיפים מדי פעם מים למצע של הנבטים.

3. בודקים אם מציץ נבט זעיר וירוק. הציץ? מעבירים את הנבטים למקרר ושומרים עד שבוע. לא הציץ? זורקים ומתחילים מחדש. הארכת זמן ההנבטה עלולה לגרום להתפתחות עובש.

נבטי ברוקולי

  • סימני זיהוי: לנבטי הברוקולי הירקרקים עלים ירוקים-בהירים וטעם עוקצני, חריף משהו, שישמח את מי שלא משתגע על טעמו של הברוקולי הבוגר. הולכים נהדר עם עגבניות וגבינות בסלטים ובכריכים.
  • וגם בריא: חוץ מהיותם עשירים באנזימים המזרזים סילוק רעלים מהגוף, נבטי הברוקולי מכילים שפע של נוגדי חמצון, מסייעים במניעת לחץ דם גבוה, מספקים הגנה מדלקות בלב ובכליות ועוזרים בריפוי כיבי קיבה.

נבטי צנוניות

  • סימני זיהוי: נבטים דקים ולבנים, עליהם ירוקים בהירים וטעמם חריף ורענן. מעולים כתוספת לכריכים שמכילים בשר או גבינות חריפות, לסלט ביצים ולסלטים, בעיקר עם סלרי וצנוניות.
  • וגם בריא: בנבטים תמימים אלה מסתתרות כמויות נאות במיוחד של נוגדי חמצון וויטמיניםA , C וקומפלקס B. בנוסף, הם נחשבים למועילים נגד תולעים במערכת העיכול.

נבטי אלפלפה (אספסת)

  • סימני זיהוי: קטנים, דקים ולבנים, בעלי עלים ירוקים־כהים זעירים. טעמם רענן ומרקמם פריך. תוספת נהדרת לסלטים ולכריכים, בעיקר עם עוף וחרדל.
  • וגם בריא: נבטי האלפלפה מומלצים לסובלים מאוסטיאופורוזיס ומבעיות של קרישת דם, כי הם עשירים מאוד בסידן ובזרחן. בנוסף, הם מסייעים לאיזון רמת הכולסטרול בגוף.

סלט עשבי תיבול ונבטים עם צנוניות ואגוזים

חומרים לסלט (6 מנות):

1 חסה ערבית בינונית, שטופה ומיובשת

1/2 כוס עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים גס

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

1/2 כוס נבטי חמניות

1/2 כוס נבטי ברוקולי או צנוניות

10 צנוניות קטנות, פרוסות דק מאוד

100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

לרוטב:

מיץ מלימון גדול ובשל

1 כפית חרדל דיז'ון ללא גרגרים

1 כף סירופ מייפל טבעי או סילאן (דבש תמרים)

1 כפית מלח ים, או לפי הטעם

פלפל שחור (או תערובת 4 פלפלים), גרוס טרי

1/4 כוס שמן אגוזי מלך, או שמן זית עדין

אופן ההכנה:

        מערבבים בעדינות בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט. מנערים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת     

        סגורה. יוצקים על הסלט, מערבבים קלות ומגישים מיד  

 

ד"ר ריקי לנגברג
בעלת תואר N.D בנטורופתיה. בעלת ניסיון רב שנים בטיפול בקליניקה פרטית באבן יהודה, חברת האגודה הישראלית לנטורופתיה. צליאקית גאה מזה שנים ומתנדבת בעמותת הצליאק. מומחית בטיפול בתזונה, צמחי מרפא, תוספי מזון, ארומתרפיה ופרחי באך. הייתה מורה ומרצה במכללות השונות במסלול נטורופתיה. מנחה סדנאות רבות ומגוונות בנושאי בריאות ואורח חיים בריא לקהל הרחב בכלל ולחולי צליאק בפרט, באבן יהודה וכחוגי בית. מעבירה תהליך לשינוי בתזונה ובאורח החיים למניעת מחלות, לבריאות מיטבית ולירידה במשקל. המוטו של ריקי - "תזונה נכונה היא רפואה מונעת" ולכן פועלת מתוך שליחות להעלות את המודעות הציבורית ליתרונותיה של הרפואה המשלימה בכלל והנטורופתית בפרט לטיפול במחלות ומניעתן.
פרטים להתקשרות: נייד 054-8091279.
דואר אלקטרוני: כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה
אתר: www.hanativ.co.il


צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1675

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
הבא >