Image Image
 
הצליאק ואני הדפס דואל
נכתב על ידי רלנגברג   
621065_hungry1הבשורה על מחלת הצליאק שלי נחתה עלי
בעת שצעדתי נמרצות על מסלול ההליכה בחדר הכושר שלי.
קולה של רופאת המשפחה היה נסער והיא בשרה לי שהנוגדנים שלי בדם מרקיעים שחקים.
זה היה לפני כעשור וברור שלא ממש הבנתי על מה היא מדברת - מה זה צליאק מי זה צליאק? היא יעצה לי להגיע דחוף לשיחה ואכן כך עשיתי. לאחר שיחה זו חיי השתנו מקצה לקצה. השינוי שנאלצתי לעשות היה קיצוני וללא שום הכוונה או סיוע. פשוט נאמר לי שאיני יכולה יותר להכניס איזשהו דבר מאפה לפי ו..למשך כל חיי! זהו נגמרו החיים, השמיים נפלו עלי ומהיכן מתחילים ואיך מסתדרים ומה עושים? זה היה מפחיד אבל מה אומר לכם, נשארתי בחיים. היום אני מודיעה לכל מי שרק מוכן לשמוע זוהי המתנה הגדולה של חיי ושל כל חולה צליאק! - אנחנו מחויבים לחשוב היטב על כל מה שאנו מכניסים לפה! המחלה מחייבת אותנו לא לחטוף בהיסח הדעת פיצה או המבורגר, אלא לחשוב ולתכנן מה אוכלים. ובינינו כמה כבר זוכים לזה?

מחצית מחיי ביליתי בדשדוש על יד החיים, לא ממש נגעתי בהם. זאת משום הטשטוש וחוסר החיוניות שהייתי שרויה בו מרבית הזמן. הייתי אנמית וחלשה, סבלתי ממגוון רחב של מחלות כגון: אסטמה, חוסר איזון בבלוטת התריס, אלרגיות שונות ועוד. אלה מחלות שלכאורה לא קשורות למחלת הצליאק אך נעלמו ברגע שהפסקתי לצרוך גלוטן. כמובן שצרכתי תרופות רבות שלא תרמו לבריאותי והרגשתי הכללית. אני תוהה מדוע נאלצתי לעבור חצי חיים במצב כזה עד שאובחנתי. הגעתי לכל כך הרבה רופאים ואף אחד לא העלה בדעתו לבדוק את כיוון הצליאק, והרי דרך בדיקת דם פשוטה ניתן לאבחן את הצליאק!

המחלה הובילה אותי ללמוד את תחום הרפואה הטבעית הנטורופתיה כך שטיפלתי בעצמי ע"י שינוי תזונתי, תוספי מזון וכן צמחי מרפא.  היום אחרי כ-10 שנות "וותק" כחולת צליאק וכנטורופתית צברתי ניסיון רב, היום אני מטפלת בחולי צליאק רבים ויודעת שמלימון תמיד אפשר להכין לימונדה. מחלת הצליאק מספקת לנו הזדמנות פז להיכנס לשינוי תזונתי ושינוי באורח החיים - את זה אני מלמדת בסדנאות שאני מקיימת לחולי צליאק. בהחלט אפשרי לעשות את השינוי התזונתי ואפילו קל ביותר. מומלץ לקבל הכוונה ראשונית אצל בעל מקצוע כמו נטורופת ואז לצאת לדרך של תזונה נכונה הכוללת מתכונים ללא גלוטן בריאים וטעימים.

621065_hungryבסדרת הכתבות הזו על מחלת הצליאק אסקור את המחלה, על היבטיה ואתן המלצות וטיפים רבים להמשך הדרך.

להתראות בכתבה הבאה.

להלן מתכון מנצח של לחמניות גבינה שניתן להקפיא ולהוציא בעת הצורך -  לשלוח לארוחת עשר לילד לביה"ס, לקחת לעבודה או סתם ליהנות מהן בבית ע"י סלט ירקות גדול.

צילום: funny-p

לחמניות גבינה ללא גלוטן

חומרים:

100 גרם גבינת פטה מגורדת (רצוי גבינת עזים)

250 גרם גבינה לבנה 5% (רצוי עזים)

1/3 כוס שמן זית

½2 כוסות קמח מרמולייט

1 שקית אבקת אפייה

2 ביצים אורגניות

מעט מלח

מומלץ להוסיף 1 כפית תערובת: זרעי פשתן ושומשום טחון

אופן ההכנה:

1.      לשים את כל החומרים במיקסר או במעבד מזון, עד שהבצק חלק.

2.      בעזרת 2 כפות מכניסים את הבצק לתבנית מאפינס משומנת.

3.      מורחים ביצה, שומשום או פרג.

4.      אופים עד שהלחמניות מזהיבות.

הערה: ניתן להקפיא מה שנשאר.

 

ד"ר ריקי לנגברג
בעלת תואר N.D בנטורופתיה. בעלת ניסיון רב שנים בטיפול בקליניקה פרטית באבן יהודה, חברת האגודה הישראלית לנטורופתיה. צליאקית גאה מזה שנים ומתנדבת בעמותת הצליאק. מומחית בטיפול בתזונה, צמחי מרפא, תוספי מזון, ארומתרפיה ופרחי באך. הייתה מורה ומרצה במכללות השונות במסלול נטורופתיה. מנחה סדנאות רבות ומגוונות בנושאי בריאות ואורח חיים בריא לקהל הרחב בכלל ולחולי צליאק בפרט, באבן יהודה וכחוגי בית. מעבירה תהליך לשינוי בתזונה ובאורח החיים למניעת מחלות, לבריאות מיטבית ולירידה במשקל. המוטו של ריקי - "תזונה נכונה היא רפואה מונעת" ולכן פועלת מתוך שליחות להעלות את המודעות הציבורית ליתרונותיה של הרפואה המשלימה בכלל והנטורופתית בפרט לטיפול במחלות ומניעתן.
פרטים להתקשרות: נייד 054-8091279.
דואר אלקטרוני: כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה
אתר: www.hanativ.co.i

 


צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1215

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >