פסטה עם פלפלים קלויים היא מנה צבעונית וטעימה שמשלבת את הטעמים העזים של הפלפלים הצבעוניים עם הפשטות של הפסטה.
הפלפלים הקלויים מוסיפים מתיקות מעושנת למנה, והשילוב עם שום ושמן זית יוצר רוטב עשיר וטעים

 

רכיבים:

פסטה (סוג לבחירתכם, כמו פנה או ספגטי): 250 גרם

שמן זית: 3 כפות

בצל קטן: 1, קצוץ דק

שום: 2 שיני שום, קצוצות

פלפל אדום: 1, חתוך לרצועות

פלפל ירוק: 1, חתוך לרצועות

פלפל צהוב: 1, חתוך לרצועות

עגבנייה גדולה: 1, קצוצה

מלח: לפי הטעם

פפריקה מתוקה: 1 כפית

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

בסיר גדול, הרתיחו מים עם מעט מלח.

הוסיפו את הפסטה לבישול בהתאם להוראות היצרן עד שהפסטה תהיה אל-דנטה.

ברגע שהפסטה מוכנה, סננו אותה.

 

הכנת הרוטב:

בזמן שהפסטה מתבשלת, השתמשו ב-2 כפות שמן זית במחבת רחבה על חום בינוני.

הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו במשך 2-3 דקות עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.

הוסיפו את השום הקצוץ וטגנו עוד דקה.

 

הוספת הפלפלים:

הוסיפו את רצועות הפלפלים (אדום, ירוק וצהוב) למחבת.

ערבבו והמשיכו לטגן במשך 5-7 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.

 

הוספת העגבנייה והתיבול:

הוסיפו את העגבנייה הקצוצה למחבת עם הפלפלים וערבבו.

תבלו עם מלח ופפריקה מתוקה

בשלו במשך 5 דקות נוספות, עד שהעגבנייה משחררת את המיצים שלה.

 

שילוב הפסטה:

הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבת עם הרוטב וערבבו היטב. אם הרוטב יבש מדי, הוסיפו מעט ממי הבישול ששמרתם.

טגנו את הכל יחד במשך 2-3 דקות נוספות כדי שהטעמים יתמזגו.

ניתן לקשט עם גבינת פרמזן מגורדת ובזיליקום טרי קצוץ דק.

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות