חובבי הפסטה, התכוננו להתפנק! ספגטי עם ארטישוק הוא שילוב קלאסי של טעמים ים תיכוניים עזים.
הארטישוק הקרמי, בשילוב עם הספגטי הרך והרוטב העשיר, יוצרים מנה מנחמת ומפנקת.
בואו נבשל יחד מנה איטלקית אותנטית שתהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה של טעמים,

מנה פשוטה וקלה להכנה עם אווירת גורמה יוקרתית!

 

מצרכים נדרשים:

ספגטי: 400 גרם

ארטישוקים חתוכים דק או לקוביות: 1 קופסה (400 גרם) אם הולכים על שימורים או 4 ארטישוקים טריים

שום: 3 שיניים קצוצות דק

שמן זית: 4 כפות

פטרוזיליה טרייה קצוצה: חצי כוס

מיץ מלימון: 2 כפות

מלח: לפי הטעם

פלפל שחור: לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

הכנת הספגטי:

במים רותחים עם מלח, הוסיפו את הספגטי ובשלו לפי הוראות היצרן עד שהוא אל דנטה (כ-8-10 דקות).

סננו את הספגטי ושמרו כוס מים מהבישול.

 

הכנת רוטב הארטישוק:

אם אתם משתמשים בארטישוקים טריים, חטפו את הגבעולים ובשלו במים רותחים עם מעט מלח כ-10-15 דקות עד שיתרככו. בעודם חמים, קלפו את העלים והכנסו למעבד מזון יחד עם השום, שמן הזית ומיץ הלימון.

אם אתם משתמשים בארטישוקים משימורים, יש לסנן ולשטוף אותם היטב.

במעבד המזון, טחנו את הארטישוקים יחד עם השום, שמן הזית ומיץ הלימון עד שהתערובת מתמזגת. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

 

ערבוב הספגטי:

הכניסו את הספגטי המוכן לסיר והוסיפו את תערובת הארטישוק.

ערבבו היטב את הספגטי עם רוטב הארטישוק, ואם התערובת סמיכה מדי, הוסיפו מעט ממים ששמרתם מהבישול כדי לדלל.

 

ניתן להגיש עם גבינת פרמזן מגורדת מעל ועלי בזיליקום קצוצים דק – בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות