סלט פאטוש הוא סלט ערבי המסורתי, שמקורו בלבנון ובסוריה. הוא עשוי מירקות טריים, עגבניות, מלפפונים, פטרוזיליה ולחם פיתה פריך, שהופך אותו למנה קלילה ומרעננת במיוחד. תיבול החומץ והסומק מוסיף טעמים מיוחדים ומאפיין אותו. סלט פאטוש הוא מנה קלה להכנה, אידיאלית לארוחות קלות או כתוספת לצד מנות עיקריות.

 

רכיבים:

2 פיתות

2 עגבניות גדולות (קצוצות)

1 מלפפון גדול (קצוץ)

1/2 בצל קצוץ דק (לבן או סגול)

1/2 פלפל ירוק (קצוץ)

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה (אופציונלי)

1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (אופציונלי)

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ

1-2 כפיות סומק (לפי הטעם)

מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

 

הוראות הכנה:

הכנת הלחם: חתוך את לחם הפיתה לריבועים קטנים. טגן במחבת עם מעט שמן זית עד שהריבועים פריכים וזהובים. או, אם רוצים, אפה בתנור על 180 מעלות צלזיוס במשך 10-15 דקות.

חיתוך הירקות: קצוץ את העגבניות, המלפפון, הבצל והפלפל לחתיכות קטנות.

קציצת האורז: קצוץ את הפטרוזיליה ואת הנענע (אם משתמשים).

ערבוב כל החומרים: בקערה גדולה, שלב את כל הירקות הקצוצים, הפטרוזיליה והנענע (אם הוספתם).

תיבול: הוסף את שמן הזית, החומץ, הסומק, המלח והפלפל וערבב בעדינות עד שהכל מתמזג היטב.

הוספת הלחם: לפני ההגשה, הוסף את הריבועים הפריכים של לחם הפיתה לסלט וערבב בעדינות, כך שלא יתפרקו.

 

אפשר להוסיף  רימונים, זיתים או גזר מגורר כדי לשדרג את הסלט.

אם רוצים המנה יכולה להיות חלבית, על ידי הוספת יוונית של גבינת פטה או גבינת צאן.

הפאטוש הוא נהדר גם כמנה עיקרית קלה בכמה עונות.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות