אורז עם בשר הוא מנה מסורתית אהובה בכל רחבי המזרח התיכון, במיוחד בישראל, לבנון וסוריה.
מדובר במנה בשרית עם אורז, שמזינה ומפנקת את המרגיש מהשילוב של טעמים חזקים ולבביים.
המנה הזו נחשבת לקלאסיקה בבתים רבים וניתן למצוא אינספור וריאציות על המתכון – כל משפחה מוסיפה את הטוויסט הייחודי שלה.

מרכיבים

בשר (צלי, קציצות או חזה עוף) – 500 גרם, חתוך לקוביות

אורז (אורז בסמטי או אורז לבן) – 2 כוסות

בצל – 1 גדול, קצוץ

שום – 3 שיני שום, כתושות

גזר – 1 בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

 

תבלינים:

מלח – 1 כפית

פפריקה מתוקה – 1 כפית

כמון – 1/2 כפית

קנמון – 1/2 כפית

פלפל שחור – 1/2 כפית

שמן זית – 3 כפות

מים – 4 כוסות (לרוטב ולבישול האורז)

 

הוראות הכנה

טיגון הבצל: חממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך והופך להיות שקוף (כ-5-7 דקות).

הוספת הבשר: מוסיפים את הבשר חתוך לקוביות ומטגנים עד שהבשר משנה צבעו ומבושל בצורה אחידה (כ-10 דקות).

תיבול: מוסיפים את השום הכתוש, הגזר הקצוץ וכל התבלינים (מלח, פפריקה, כמון, קנמון ופלפל שחור). מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות כדי להוציא את הטעמים.

הוספת מים: מוסיפים 4 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות.

בישול האורז: מסננים את האורז במים קרים. לאחר 20 דקות מבשלים את האורז בסיר עם הבשר על חום נמוך.
מערבבים את האורז עם נוזלים, מכסים את הסיר ובשלים במשך 15-20 דקות נוספות עד שהאורז רך ונקלט את כל הנוזלים.

 

לאחר סיום הבישול, מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות