קבב ביתי מיוחד הוא מנת בשר טעימה המגיעה ממסורת קולינרית עשירה, בעיקר מהמזרח התיכון והבלקן.
עם תיבול מיוחד המעניק לו טעמים ועושר, הקבב הזה הוא לא רק מנה עיקרית, אלא גם זיכרון של חוויות משפחתיות סביב שולחן האוכל.
מה שהופך את הקבב הזה לייחודי הוא השילוב של הבשרים, התבלינים והאופן שבו הם נתפסים על שיפודים, מה שמעניק להם קריספיות בחוץ ורכות בפנים.

חומרים:

לבחירת בשר:

500 גרם בשר בקר טחון

250 גרם בשר כבש טחון (אופציונלי)

מומלץ לשלב בקר וכבש לטעם מיוחד

 

תיבול:

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית קינמון (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס מים קרים

 

שמנים:

2 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה:

בקערה גדולה, לשים את הבשר הטחון עם התבלינים, הבצל והשום.

להוסיף את הפטרוזיליה והמים, וללוש הכל יחד עד שהכל מתאחד.

 

הכנת השיפודים:

אם משתמשים בשיפודי עץ, יש להשרות אותם במים למשך 30 דקות כדי למנוע בעירה בזמן הבישול.
שיפודי ברזל מתאימים יותר לדעתי וגם נותנים בישול פנימי מיוחד.

לחלק את התערובות לכדורים קטנים (כ-70 גרם כל אחד) ולבחוש כל כדור לשיפוד בצורה מאורכת.

 

הצלייה:

על גריל חם או מחבת ברזל יצוק, לחמם את השמן.

לצלות את הקבבים כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומבושלים לחלוטין. יש להפוך את השיפודים תוך כדי כך.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות