עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה.

מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת.

עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.

 

רכיבים:

לעראיס (ל-4 מנות):

500 גרם בשר טחון (כבש או בקר)

1 בצל קטן, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס נענע קצוצה (אופציונלי)

1 כף שטוחה בהרט (תערובת תבלינים)

1/2 כפית כמון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

4 פיתות (פיתה עבה מומלצת)

2 כפות שמן זית (לאפשר ברוטב)

 

לרוטב טחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מים (או יותר לפי הצורך)

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום קצוצה

מלח לפי הטעם

 

איך מכינים?

הכנת המילוי:

בקערה גדולה, ערבבו את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הקצוץ, הפטרוזיליה, והנענע אם משתמשים בה.

הוסיפו את בהרט, כמון, מלח ופלפל שחור וערבבו היטב עד שהתבלינים יתערבבו באופן אחיד בבשר.

 

הכנת הפיתות:

חתכו את הפיתות לחצאים או רבעים כדי ליצור "כיסים".

מלאו כל כיס בתערובת הבשר, ודחסו אותה היטב לסגירה.

 

טיגון או צלייה:

חממים מחבת על חום בינוני עם מעט שמן זית.

מטגנים את הפיתות הממולאות למשך 3-5 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות וקריספיות.

לחלופין, אם רוצים את הגרסה הבריאה יותר, אפשר לאפות בתנור על טמפרטורה של 200 מעלות סלציוס למשך 15-20 דקות.

חשוב מאוד בזמן הטיגון או האפייה למקם את הפיתה מול מקור החום בצד של הבשר (חצי פיצה) ובשני צידי הבשר (בחיתוך לרבע)
זאת כדי לקבל בישול טוב של הבשר.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות