המנסף הוא מנה מסורתית מהמטבח הערבי, שהפכה לאחת מהמאכלים האהובים במזרח התיכון.
מדובר בתבשיל של אורז עם בשר (בעיקר עגל או כבש) ברוטב ירק עם תבלינים עשירים.
המנה מתאפיינת בצבעה היפה, במרקם הקרמי שלה ובטעמים המגוונים, והיא לרוב מוגשת באירועים חגיגיים ובחגיגות משפחתיות.

 

מרכיבים:

חומרים לעוף במנסף:

1 ק"ג בשר כבש או עגל, חתוך לגושים

2 בצל בינוני, קצוץ דק

4 שיני שום, קצוצות

4 כוסות מים

1/2 כוס שמן זית

2 כפות כמון

1 כף מלח

1 כף קינמון

1/4 כוס פיסטוק קצוץ (לגיוון)

 

חומרים לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

4 כוסות מים

1/2 כוס צנוברים (לקישוט)

1/2 כוס שקדים פרוסים (לקישוט)

 

לתיבול:

1 כף קימל

1/2 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף טימין יבש (אופציונלי)

1/4 תערובת תבלין אותנטית (כגון: מסלה, בהרא, ראס אל חנות ותערובות דומות)

 

הוראות הכנה:

בישול הבשר: בסיר גדול, הוסיפו שמן זית וחממו על חום בינוני. הוסיפו את הבצל והקצוץ ושחמו עד שהבצל רך ושקוף.

הוסיפו את שיני השום והבשר לסיר, ותערבבו עד שהבשר משחים מכל הצדדים.

הוסיפו את המים, מלח, כמון, קינמון, קימל ופפריקה. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את הלהבה. כסו עם מכסה ובשלו במשך כ-1.5-2 שעות עד שהבשר רך ונופל מהעצם.

בישול האורז: בזמן שהבשר מתבשל, שטפו את האורז במים קרים עד שהמים צלולים. בסיר נפרד, הוסיפו את האורז ו-4 כוסות מים. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את הלהבה. כסו ובשלו במשך 20 דקות עד שהאורז רך.

הרכבת המנה: כשהבשר מוכן, הוציאו אותו מהסיר והניחו על צלחת ההגשה. את הרוטב ניתן לסנן או להשאיר עם חתיכות ירק. לסחוט פנימה את היוגורט אם רוצים וערבבו היטב.

המניחו את האורז לסיר על המגש, הניחו מעל הבשר, והקפיצו עם צנוברים ושקדים על פניו.

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות