תיאור: החומוס הוא מאכל מסורתי במטבח המזרח-תיכוני, שמקורו בעיקר בלבנון, סוריה וישראל.
מדובר בממרח שעשוי מחומוס מבושל, טחינה, מיץ לימון ושום. מה שמיוחד בחומוס הוא הטעם העשיר והקרמי שלו,
שמאפשר לשלב אותו עם מגוון רחב של מנות ולטעמים שונים.

החומוס הפך להיות סמל של תרבות המזון הים-תיכונית, והוא אחד המאכלים הטעימים וגם בריאים.

מרכיבים:
– 1 כוס חומוס יבש (כ-200 גרם)
– 1/2 כוס טחינה גולמית (כ-125 גרם)
– 2-3 כפות מיץ לימון (לפי הטעם)
– 2 שיני שום (או יותר, לפי הטעם)
– 2-3 כפות מים (לפי הצורך)
– 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
– מלח לפי הטעם
– 2-3 כפות שמן זית (להגשה)
– פפריקה או כמון לקישוט (אופציונלי)

הוראות הכנה:
1. אם השתמשתם בחומוס יבש, תחילו להשרות את גרגרי החומוס במים למשך לילה שלם.
2. לאחר ההשריה, סננו את החומוס. מלאו סיר במים, הוסיפו את החומוס והביאו לרתיחה.
3. כשמגיע לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו את החומוס במשך 1.5-2 שעות, עד שהגרגרים רכים מאוד.
4. לאחר הבישול, סננו את החומוס והניחו לו להתקרר קצת.
5. שימו את החומוס בספר המערבל או במעבד המזון. הוסיפו טחינה, מיץ לימון, שום, מלח וכמון (אם אתם משתמשים).
6. טחנו הכל יחד עד שהתערובת חלקה ואחידה. אם החומוס סמיך מדי, הוסיפו מים בהדרגה עד שהגעתם למרקם הרצוי.
7. טעמו והוסיפו עוד מלח, לימון או שום לפי הצורך.
8. העבירו את החומוס לקערת הגשה, קשטו בשמן זית, כדי שהשמן ינזול על פני השטח.

זמן הכנה: 10 דקות (לא כולל זמן ההשריה)
זמן בישול: 1.5-2 שעות
זמן כולל: כ-3 שעות (עם דגש על ההשריה)

כמות: מכין כ-4-6 מנות

הצעות להגשה:
– אפשר להגיש את החומוס עם פיתה חמה
– קישוטים כמו פפריקה או חתיכות פטרוזיליה מעל.
– לצד החומוס, אפשר להניח ירקות חתוכים כמו בצל, מלפפון או פלפלים.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות