בקלווה היא קינוח שמאופיין בשכבות קלות של בצק פילו, אגוזים קצוצים וסירופ מתוק.

מקורו של המעדן הזה הוא במטבח האוטרקי וגם במטבח המזרח תיכוני, והוא נפוץ מאוד במדינות כמו טורקיה, יוון ולבנון.

מה שמייחד את הבקלווה הוא השילוב בין הפריכות של הבצק לטעם העשיר של האגוזים, ביחד עם מתיקות הסירופ שממסה את כל השכבות ליצירת קינוח מענג.

 

רכיבים

 

לבקלווה:

1 חבילת בצק פילו (500 גרם)

250 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס (או אגוזי לוז/אפרסק)

200 גרם חמאה מומסת

1/2 כפית קינמון (בעיקרון ניתן גם להשאיר את הקינמון מחוץ למתכון)

 

לסירופ:

300 גרם סוכר

200 מ"ל מים

1/2 כפית מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

הכנת הסירופ:

בסיר, שלבו את הסוכר והמים. הביאו לרתיחה על חום בינוני וטורפים עד שהסוכר נמס.

הוסיפו את מיץ הלימון ותמצית הווניל (אם משתמשים) ונותנים לסירופ להתבשל על חום נמוך במשך 10 דקות. לאחר מכן, הסירו מהכיריים וציננו.

 

הכנת הבצק:

שימו את הבצק הפילו על משטח עבודה. כל פעם קחו דף אחד, מרחו עליו חמאה ומניחים על תבנית אפייה.

חזרו על הפעולה והניחו 6-8 דפי פילו כשכל אחד מעוכב בחמאה.

 

מילוי האגוזים:

בקערה נפרדת, ערבבו את האגוזים הקצוצים עם קינמון (אם בחרתם להשתמש) עד שהתערובת אחידה.

פזרו שיכבת אגוזים על דפי הפילו בתבנית.

 

המשך שכבות הבצק:

המשיכו להניח דפי פילו עם חמאה על שכבת האגוזים, עד שיהיה לכם 6-8 שכבות נוספות מעל האגוזים.

חתכו את הבקלווה לריבועים בעזרת סכין לפני הכניסה לתנור.

 

אפייה:

השקיעו את הבקלווה לתנור וצפו ל-30-40 דקות או עד שהבצק מזהיב ופריך.

הוציאו את הבקלווה מהתנור וקררו אותה מעט, ולאחר מכן, שופכים את הסירופ מעל עד ל"הצפה"

 

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות