חרוסת היא תוספת מסורתית בארוחת ליל הסדר, המייצגת את המלט שמרמז על העבדות שהיו לעם ישראל במצרים.
המתכון מכיל בדרך כלל פירות, אגוזים, יין ותבלינים
החרוסת היא לא רק טעימה היסטורית, אלא גם מוסיפה טעמים מתוקים ומחממים לשולחן הסדר, ומשלבת טעמים מזרח תיכוניים עם מסורות יהודיות.

לאורך השנה אני מכינה תערובה דומה פחות סמיכה לרולדות תמרים משגעות – מתכון אני אצרף בקרוב

רכיבים:

2 תמרים, מגולענים וקצוצים דק

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס שקדים קצוצים (אופציונלי)

2 תפוחים קלופים ומגולענים, קצוצים דק

1/2 כפית קינמון

1/4 כוס יין אדום (או מיץ ענבים)

1/4 כוס דחוס סוכר חום (או לפי הטעם)

1/4 כוס מים (אופציונלי, אם מתכון יבש מדי)

1/2 כפית וניל (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

קיצוץ את הפירות: נקלף את התפוחים ונקצוץ אותם לקוביות קטנות.

שילוב רכיבים: בקערה גדולה, נחבר את התפוחים, התמרים, אגוזי המלך והפירות נוספים (ככל שהשתמשתם). אם החלטתם להוסיף שקדים, הוסיפו גם אותם.

תיבול: הוסיפו את קינמון, סוכר חום, יין אדום (או מיץ ענבים) והמים (אם מתכון יבש מדי). ניתן להוסיף גם וניל לקבלת טעם מתוק נוסף.

ערבוב: נערבב היטב את כל החומרים עד שהתערובת מתאחדת. אם התערובת יבש מדי, אפשר להוסיף טיפה מים כדי לקבל מרקם יותר נעים.

מקררים ומגישים: כסו את הקערה בניילון נצמד ותנו לחרוסת להיות במקרר למשך 1-2 שעות, כך שהתערובת תתמזג היטב.

 

הגישו את החרוסת עם מצה כחלק מארוחת ליל הסדר, ותיהנו מהטעמים וההיסטוריה שהמנה מייצגת. בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות