לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה.
הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן.
הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה.
המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו טוויסט מרגש.

 

מרכיבים:

 

לבצק:

500 גרם קמח לחם (אפשר גם קמח רגיל)

10 גרם מלח

7 גרם שמרים יבשים

300 מ"ל מים פושרים

50 מ"ל שמן זית

1 כפית סוכר

 

לעשבי תיבול:

2 כפות רוזמרין קצוץ (או יבש)

2 כפות טימין קצוץ (או יבש)

1 כף אורגנו קצוץ (או יבש)

 

לעיטור:

50 מ"ל שמן זית

מלח גס

פפריקה מתוקה (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

הכנת השמרים: בקערה קטנה, נערבב את השמרים, סוכר ומים פושרים. נניח לערבב כ-5 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע (תסיסה).

הכנת הבצק: בקערה גדולה, נערבב את הקמח והמלח. נעשה גומה במרכז ונpour את תערובת השמרים ושמן הזית לתוכה.

בעזרת כף עץ, נתחיל לערבב את הקמח עם הנוזלים. לאחר מכן, נעביר את התערובת למשטח עבודה ונלוש במשך כ-10 דקות עד שהבצק גלוי ורך.

 

התפחה ראשונה:

נשים את הבצק בקערה משומנת, נכסה עם מגבת לחה או ניילון נצמד, וניתן לו לתפוס כ-1-1.5 שעות במקום חמים, עד שהוא מכפיל את נפחו.

 

שילוב עשבי התיבול:

לאחר שהתפח, נעביר את הבצק למשטח עבודה, נוסיף את עשבי התיבול הקצוצים ונלוש קלות עד שהעשבים מתאימים לכל הבצק.

 

התפחה שנייה:

נלוש את הבצק לכדור, נניח אותו על תבנית שאפשר לשים בתנור ששומנה בשמן זית, ונשטח אותו בעדינות בידיים עד שיתפוס את צורת התבנית. נאפשר לו לתפוס שוב כ-30 דקות.

 

עיטור:

נכין תערובת של שמן הזית ומלח גס ונשפוך אותה על הפוקצ'ה. בעזרת קצות האצבעות, ניצור שקעות בפוקצ'ה.

אם רוצים, ניתן לפזר מעל פפריקה מתוקה לקבלת צבע ועניין נוסף.

 

אפייה:

נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (או טורבו 200 מעלות) ואפות את הפוקצ'ה במשך כ-20-25 דקות עד שהיא מזהיבה.

 

נוציא את הפוקצ'ה מהתנור, ניתן לה להתקרר מעט, ונחתוך לחתיכות. אפשר להגיש אותה חמה או בטמפ' חדר.

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות