כמאמינה בתזונה בריאה ומזינה, אני שמחה לשתף אתכם במתכון ללזניה טבעונית פשוטה מאוד להכנה וטעימה.
כבשלנית צמחונית, אני תמיד מחפשת דרכים להפוך מנות קלאסיות לטעימות ובריאות, והלזניה הזו היא דוגמה מושלמת לכך.

היתרון של הלזניה הטבעונית הוא שהיא מאפשרת לנו לשלב מגוון רחב של ירקות, דגנים וקטניות, מבלי להתפשר על הטעמים והמרקמים.
עם שכבות של פסטה רכה, רוטב עשיר ולחם טעים, אני בטוחה שהמנה הזו תכבוש את הלבבות של כל מי שיטעם אותה.

רכיבים:

לרוטב ומילוי הבולונז:

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 גזר בינוני קצוץ דק

1 סלסלת פטריות קצוצות (כ-200 גרם)

1 קישוא קצוץ דק

1 קופסה של עגבניות מרוסקות (400 גרם)

1 כף רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לקרם הטופו:

 

400 גרם טופו (מוצק)

1/4 כוס חלב שקדים (או חלב צמחי אחר)

2 כפות שמן זית

2 שמרי בירה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כמון (אופציונלי)

 

לשכבות:

9-12 עלי לזניה ללא בישול (או לפי הצורך)

2 כוסות תרד טרי (או קפוא)

 

הוראות הכנה:

 

הכנת רוטב הבולונז:

במחבת גדולה, חממים את שמן הזית על חום בינוני.

מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלם עד שיתרכך (כ-3-4 דקות).

מוסיפים את השום ומערבבים לעוד דקה.

הוסיפו את הגזר, הפטריות והקישוא, ותבשלו למשך כ-5 דקות עד שהירקות רכים.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, פפריקה, אורגנו, מלח ופלפל.
מבשלים על חום נמוך למשך 15-20 דקות עד שהרוטב מסמיך.

 

הכנת קרם הטופו:

בקערה, שימו את הטופו, חלב השקדים, שמן הזית, שמרי בירה, מלח וכמון (אם משתמשים)
ועבדו עם בלנדר יד או מעבד מזון עד שהתערובת חלקה ואחידה.

 

הרכבת הלזניה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

בשכבת הבסיס של תבנית מזון (בגודל בינוני), מפזרים שכבה דקה של רוטב הבולונז.

מניחים מעל עלי לזניה בתצורה של רצועות.

מוסיפים שכבת קרם טופו ולאחר מכן שכבת תרד.

ממשיכים עם שכבת רוטב בולונז נוספת, עלי לזניה ושוב קרם טופו.

שכבת הסיום היא לזניה ומעליה קרם טופו

 

אפייה:

מכסים בנייר כסף ואופים בתנור במשך 30 דקות.

אחרי 30 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 15-20 דקות עד שהחלק העליון מוזהב.

 

לאחר שהלזניה מוכנה, חשוב לתת לה לנוח לפחות 10 דקות לפני החיתוך וההגשה.

 

 

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות